André Clouet Grande Réserve

André Clouet Grande Réserve

André Clouet Grande Réserve

Vinet

Champagne är aldrig fel. Säger det igen. ALDRIG fel. Detta är dock en champagne som förbryllar mig. En av första gångerna jag provade den var på en blindprovning tillsammans med Munskänkarna i Lund. Den kvällen fick vi prova mousserande viner både champagner och icke champagner. Prisklass 200-1000kr. Bästa vinet enligt mig den kvällen var just detta vin från André Clouet. En champagne som är gjort på enbart Pinot Noir. Med andra ord är detta en Blanc de Noir, champagne gjord enbart på någon eller båda av de tillåtna blå druvorna.

Vinet är gul, nästan lite rödaktig. Inte undra på kanske med tanke på att det är en Blanc de Noir. På näsan är det röda äpplen, nougat och en frisk mineralitet. I munnen kommer en hög syra, smultron och röda äpplena fram. En frisk citrus eller citron kan inte heller undvikas att man känner.

Detta vin förbryllar eftersom gångerna efter provningen i Lund som jag provade vinet upplevde jag inte det som särskilt gott. Detta har sedan studsat fram och tillbaka. Just denna gång var det helt ok. Vinet är värt att provas om inte annat för det är en endruveschampagne på Pinot Noir.

Pris: 295kr
Nr på Systembolaget: 7686

Producenten

André Clouet är en producent som leds av Jean-François Clouet och de håller till i byn Bouzy. Här finns några av de bästa vingårdarna gällande Pinot Noir. André Clouet arbetar ständigt med att förbättra sina champagner. I och med att de är lokaliserade i Bouzy har de bra koll på de viktigaste lägena. Istället för att sälja sina druvor till de stora husen gör de själva vinerna till överkomliga priser. Anar att detta vin är en av de mest sålda champagnerna på Systembolaget. På grund av dess pris och dess vackra etikett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *