Barbera d’Alba Busije, 2015

Barbera d'Alba Busije, 2015

Barbera d'Alba Busije, 2015

Vinet

Barbera är en fantastisk trevlig druva. En lillasyster till Nebbiolo. Ger inte viner av samma fyllighet och karaktär.

Detta vin är medeltätt och skimrar rödblått. Doftar mysigt av mogna körsbär och andra röda bär. Vanilj och ekfat tillsammans med en rökighet som mer går mot bränt trä än rostat bröd. I munnen upplever jag vinet som svalt och väldigt lätt. Inge bittra vinbärskärnor eller kanske snarare lättare sådana. Röda bär med en len körsbärstouch.

Jag tycker detta Barbera vin är riktigt gott. Jag har druckit en del av ett annat vin med gjord på Barbera. Frågan är om inte detta vin kommer ersätta det andra som husvin av denna stil.

Pris: 109kr
Nr på Systembolaget: 75722

Producenten

Giacosa Fratelli heter producenten bakom detta vin. De finns i som många andra producenter från Piemonte mitt i hjärtat av regionen. Det hela startade med Giuseppe Giacosa redan 1895. Efter två världskrig och massor av hårt arbete tog den tredje generationen över. En generation som satte Fratelli i namn och började sälja vinet på flaskor istället för fat. Idag är det dock fjärde eller femte generationen som driver företaget. Man arbetar miljömedvetet för man förstår vikten av att ha bra odlingsmark och vad det bidrar till vinerna. Med andra ord en bra producent som förstår det här med att ett vin kan ha en tydlig adress.

 

Kommentarer

    1. Inlägg
      Författare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *