Bästa eller sämsta julklappen

20140113-134145.jpg

När det började närma sig jul frågade min fru vad jag önskade mig. Av någon anledning kom jag ihåg ett litet spel som jag tidigare under hösten sett på Designtorget. Brukar nämligen inte kunna ge svar på denna typ av frågor så blev lite glad över att kunna ge ett direkt svar. Väl på julafton när tomten delat ut paketen och man hunnit öppna klapparna insåg jag glatt och lyckligt att jag fått spelet jag önskande mig. Ett kunskapsspel om vin!

Hur glad jag än var, och fortfarande är, över denna julklapp så kanske inte det var min bästa julklapp om man ser till användningen. Ingen av alla gäster som besökte oss under jul- och nyårshelgerna ville spela detta spel en endaste gång. Inte roligt sa de när jag entusiastiskt tog fram det. ”Bara du som kan svara på frågorna”. Ja, de kanske hade en poäng där. Jag är trots allt den enda av alla av som hälsat på under helgerna som börjat nörda ned sig i vin. De flesta av struntar nog i vad diverse termer heter i samband med vinframställning, eller vilken druva som har vilka karaktärsdrag. Utan man nöjer sig gott med att konsumera de underbara dropparna. Kanske sträcker sig så långt som intressera sig för mat och vin i kombination.

Själv kommer jag ha mycket nytta av detta spel. Om inte spelandes så den dagen jag ska börja med en betyg 2 kurs. Anar att jag då kommer använda frågekorten som en utmärkt studiehjälp. Så oavsett antal spelomgångar det kommer bli så var det en riktigt bra julklapp för en vinintresserad. Tack för julklappen min underbara fru!

I övrigt fick jag även den trevliga boken Vin, som översatts av den eminenta skribenten och bloggaren Anders Öhman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *