Beaujolais Royal

Beaujolais Royal

Det är inte ofta man får ett glas vin serverat utan att veta vad det är för vin. Men när det händer är det alltid roligt. När detektiven i en får börja leta efter ledtrådar. Är det rött, som detta vin, brukar jag börja finna vägledning i färgen. Eftersom det var tunt och transparent i nyansen kunde man välja bort många druvor eller rättare sagt filtrera ned till några enstaka. Kanske en pinot noir eller en nebbiolo eller kanske till och med en gamay. Finns säkerligen fler druvor att välja mellan men här skulle jag börja dofta och leta efter fler ledtrådar. Eftersom själva färgen var inte bara tunn utan även rödlila kunde jag välja bort nebbiolon. Den brukar vara mer rödbrun. Alltså en pinot eller en gamay.
Eftersom vi hade pinot förra veckan borde detta vara en gamay.

Doften av detta vin gav aromer utav vanilj, ekfat och jordgubb. Tyvärr kände jag inga skumbananer som kunde förseglat detta beslut. I smaken fanns där en beska och en del små taniner blandade med skogbär och jordgubb. Lite syltigt och snällt som gjorde att ursprungsbestämningen väldigt svår.

Generellt skulle jag gissa på att detta inte är något bra vin, men blev förvånad över att det var ett Beaujolais Royal. Har trots allt provat det tidigare här på bloggen.

Pris: 69kr
Nr på Systembolaget: 5408

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *