Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc, 2013

Bellinghem old orchards chenin blanc, 2013

Bellinghem old orchards chenin blanc, 2013

Vinet

Chenin Blanc är en typisk grön druva från Sydafrika. Även om den finns i andra delar av världen med är den väldigt förknippat med Afrikas sydspets.

Detta vin har ett gulaktigt utseende och en tydlig smörighet i doften. Nästan rökig vilket säkert kommer från hur brända faten vinet lagrats på varit. Finner även lite äpple och framför allt bivax.
Smakmässigt lyser bivaxen som en klar stjärna. Man känner att vinet är från ett varm klimat och dessutom finns där en fruktighet som är trevlig.

Dock är detta inget vin som riktigt faller mig i smaken.

Pris: 119kr
Nr på Systembolaget: 2051

Producenten

Producent Bellingham, även känd som Bellinchamp, planerade sina första vinrankor 1693. Egendomen gick sedan i ärv generation till generation fram till 1943 då Bernard och Fredagh Podlashuk köpte allt för att börja rusta upp det som den ursprungliga släkten släppt kontrollen av.

Paret Podlashuk insåg att de behövde ta hjälp och hittade duktiga personer från Italien som hjälpte dem att plantera om vingården. På 80 och 90-talet kom sedan ett uppsving i kunskap och maskinella möjligheter som sedan tagit Bellingham till vad det är idag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *