Brocard Chablis Premier Cru Beauroy, 2012

20140526-073841-27521284.jpg

Vet att jag är klassisk i min smak. I alla fall känns det så när jag lyssnar/läser på betydligt mer kunniga personer än mig. Hur deras smakpanelen var i början och sedan ändrats över tid. Att man börjar med lättillgängliga viner innan man över tid blir mer komplex i smaken. Jag började med gilla fruktig härliga viner, men övergår mer och mer att uppskatta elegans och komplexitet. Ett bra exempel på att ens palett utvecklas är att dricka viner från Chablis. I början kunde jag inte njuta av premier cru vinerna utan tyckte de var för intensiva. Medan idag njuter jag av de bättre vinerna från samma region. Denna flaska från Brocards var inget undantag.

Ett vin som med sin intensiva mineralitet även hade de klassiska grön äpplena. Framförallt i doften medan i munnen fanns där även päron och lime. Vinet växte över tid vilket var något som uppskattades.

Detta var ett vin helt i min smak och med tanke på priset skulle jag säga att det var prisvärt.

Pris: 169kr
Nr på Systembolaget: 7125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *