Bründlmayer Alte Reben Grüner Veltliner, 2008

Bründlmayer Alte Reben Grüner Veltliner, 2008

Hur många druvor kan det finnas som man inte provat kan man undra sig. Ärlighetens nämn finns det fler än vad jag kommer lyckas prova under min livstid. Men väldigt väldigt många är inte kommersiellt gångbara. Dock är denna druva väldigt kommersiell och ligger och smyger bakom de mest populära vita. Grüner veltliner heter druvsorten och är en av de mest odlade i mitt nya favoritland Österrike.
Detta vin är gjort utav producenten Weingut Bründlmayer och kommer från Kamptal i Österrike som är beläget landets nordöstliga del sett till vindistrikten.

Vinet har en väldigt spänstig gul färg som angränsar till fyllig. Det ger en härligt frisk doft utav örter och päron. När innehållet i glaset träffar tungan upplevs ingen stor smakexplosion. Snarare är vinet lite återhållsamt men en medelmåttig syra, söta äpplen/päron och en oväntad pepprighet på slutet.

Har nog aldrig provat en grüner veltliner förut. Men sett till denna butelj var det ett vin som var nedtonat jämförelsevis med en torr riesling. Där fanns en tydlig örtighet och framför allt en pepprighet som jag inte finner i rieslingar. På det stora hela ett trevligt vin som säkerligen skulle passa bra till torskrygg med god sås till.

Pris: 219kr
Nr på Systembolaget: 90107

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *