Chablis Joseph Drouhin, 2011

20131120-233147.jpg
Som så många andra i vårt avlånga land har jag en liten förkärlek för vinerna från Chablis. Uppskattar verkligen mineralerna och den friska tonen. Så när jag såg att det låg två buteljer av detta vin i kylen passade jag på att öppna upp en av dem.

Spontant kändes det som att vinet hade en lite för smörig gulton för en ung Chablis. Dofterna satt där de skulle med de krispiga gröna äpplena och de friska citrus tonerna. Även klassisk mineral fann där så klart. Smakmässigt var det en total syraexplosion. Det var som att hugga tänderna rakt in i en frisk citron. Det var så pass mycket syra att det nästan sved på tungan. Men när detta första intryck klingar av övergår det till en härligt lång eftersmak. Förutom citron så fanns där de gröna äpplena men även lite melon tyckte jag mig känna. Även liten smörighet som det varit lite ekning involverat.

Vinet var riktigt gott, men den starka överraskningen av mängden syra i smaken gör att jag hellre skulle komplettera detta Chablis med något än låta det flyga solo.

Pris: 149kr
Nr på Systembolaget: 5765

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *