Charles de Fère Cuvée Jean-Louise Blanc de Blancs Brut

20140216-125247.jpg

Som jag tidigare nämnt här på bloggen så gifte jag mig nyligen. Dock ska vi inte ha vår bröllopsfest förrän om ett par månader. I och med mitt vinintresse har jag tagit på mig att försöka finna dryck till maten som ska serveras. Dessutom inom en rimlig budget. Skitskoj, men ack så svårt. I veckan gjorde jag slag i saken och började skriva ned alternativen till de olika rätterna. Flaskan som jag provade här var ett test att se om den passar till välkomstdrink. Helst hade jag velat se lite blå druvor i flaskan men var samtidigt nyfiken på denna Blanc de Blancs från Charles de Fère.

Vinet hade en krispig gul färg och doftade mycket citrus och lite gröna äpplen. Bubblorna höll sig relativt i schack och spretade inte ut som i läsk. Smakmässigt fanns det rikligt med citrus och nästan omogna gröna äpplen. Bubblade ordentligt på tungan men inte så grovt som jag hade förväntat mig i denna prisklass.

Ett helt klart prisvärt vin. Dock vet jag inte om det kommer passa till tilltugget. Men som ren och rak aperitif så fungerar den utmärkt.

Pris: 71kr
Nr på Systembolaget: 7425

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *