Chassagne-Montrachet Les Caillerets 1er Cru, 2011

Chassagne-Montrachet Les Caillerets 1er Cru, 2011

Nu är det mitt i helgen och man går kanske och undrar vad man ska handla för vin till kvällen. Har man lite för mycket pengar i plånboken kan jag varmt rekommendera detta härliga vita från producenten Domaine Guy Amiot et Fils i Chassagne-Montrachet Bourgogne. Provade vinet nyligen under en provning med importören Tryffelsvinet. Dock anar jag att man får planera att dricka detta vin till nästa helg då det på beställningssortimentet hos vårt kära Bolag. Ett otroligt häftigt vin.

Med sin gyllene färg och sin mineralrika, nästan, rökiga doft är vinet lätt förföriskt. Smakmässigt drar det tydligt åt bränt smör och päron, nästan lite piggelinigt, men behåller mineraliteten på ett fint sätt. Vinet kändes frisk och härligt när man sköljde runt det i munnen. Uppvisade en skön och rund fyllighet. Detta vin från Chassagne-Montrachet gör sig bäst med en bit mat. Kanske till en vacker bit torsk eller en krispig sallad med kyckling och sidfläsk.

Jag gillade verkligen detta vin och vill helt klart dricka mer utav det. Fast anar att det lär dröja då den kostade lite väl mycket för min plånbok.

Pris: 485kr
Nr på Systembolaget: 73250 BS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *