Château de Pierreux, 2015

Château de Pierreux, 2015

Château de Pierreux, 2015

Vinet

Fasiken. Bra Gamay från Beaujolais, Cru Beaujolais, är riktigt trevliga saker. Detta vin från Château de Pierreux som kommer från området Brouilly.

Färgen på vinet är förvånadsvärt fylligt. Djupt röd och inte så transparent som Gamay viner ofta är. Påminner en hel del om Moulin à Vent Pierre Ponnelle som jag skrev om för ett tag sedan. Vinet har en skön röda bär karaktär. Nästan en liten stallighet som jag tror är ekfatens påverkan. Vinet påminner lite om norra Rhône i viss mån. Kanske inte så konstigt med tanke på det geografiska läget. Men samtidigt totalt annorlunda.
Smakmässigt är har vinet blåbär, smultron och jordgubbar som tydliga referenser. Pierreux är torrt, har en hög syra och saknar tendenser av skumbanan och godis. Bortsett från en underbar lakritston i eftersmaken. Vinet har även en lång eftersmak. Jag upplever det som svalt, lätt och fylligt. Dessutom är det prisvärd som attan.

Like it alot!

Pris: 109kr
Nr på Systembolaget: 2293

Producenten

Château de Pierreux är ytterligare en producent som jag springer på som har en historia som är hur lång som helst. Pierreux har en historia som startar på 1200-talet då det var ett fort. Vinmakeriet startade på 1600-talet och har uppenbarligen gått bra då det har hållit i sig över fyra hundra år. Idag heter ägarna av Château de Pierreux Boisset.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *