Château La Fleur Boireau, 2007

20130927-063554.jpg

Under resan till Köpenhamn skulle ytterligare ett vin avklaras. Ett intressant vin på pappret som skulle passa de flesta rätter som vi beställde. Men personligen blev matmatchningen en besvikelse. Alldeles för tunt för den kötträtt jag fick på tallriken. Dock säkerligen ett superfint vin för lite sällskapsdrickande.

Vinet kändes ungt på grund färgen låg i toner av rött och lila. Doftade av klassiskt ekfat med en hel del vanilj och även en del körsbär. Men letade man runt lite så fann man trevliga dofter av lakrits och något rött bär som jag inte riktigt kunde definiera. Efter det vanliga gurglandet så mycket riktigt var det körsbär som smaklökarna registrerade, dock hittade jag ingen lakrits utan mer kakao och mörk choklad. Vinet var som sagt tunt men hade en bra balans.

Summerat var det ett rätt ok vin för sällskapdryck men som sagt förstörde min maträtt tyvärr upplevelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *