Chateau Musar, 2007

Chateau-Musar

Om jag säger Libanon, tänker du då på goda viner? Antagligen inte. Jag själv gör inte det och det är knappt att jag kände till att det överhuvudtaget produceras vin i Libanon. Hade dock via artiklar och podcasten, Vinpratarna, hört talas om Chateau Musar som görs av producenten Gaston Hochar. Många väldigt positiva ordalag i kombination med detta udda ursprunget har gjort att jag har haft detta vin på min önskelista ett bra tag. Tyvärr dock inte kommit mig för att prova det förrän jag nu under påskhelgen fick chansen.

Vinet var fylligt till färgen och hade härliga dofter av frukt, tobak och kanske lite stall. Hade nog aldrig gissat på Libanon som ursprung enbart på doften, eller överhuvudtaget egentligen. I smaken fanns där plommon, vanilj, tobak och tyckte mig även känna en kryddighet som jag inte blev klok på. Vinet var en riktigt bra och balanserad blend, med en lång och fin eftersmak.

Jag gillar detta vin och önskar att jag hade en låda eller två här hemma. Om det är prisvärt? Ja, det skulle jag säga. För det är ett verkligen häftigt vin och är man vinintresserad ska man inte göra som mig och vänta med att prova det. Snarare beställ hem det direkt till ditt närmaste bolag. Kan tipsa om att Chateau Musar även finns som halvflaska om man tycker en hel flaska är lite väl saftig i pris.

Pris: 289kr
Nr på Systembolaget: 7463

Kommentarer

    1. Inlägg
      Författare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *