A Christmann Riesling, 2013

A Christmann Riesling, 2013

Tysk riesling ska komma från Mosel anser många. Icke säger jag. Snarare så undviker jag den regionen för dess sötma och nästan sliskighet. Men druvan Riesling går under många skepnader inom Tysklands gränser. I Rheingau är den som oftast knastertorr och härlig. Den totala motsatsen mot Mosel skulle jag säga. Sedan har vi andra regionen som Pfalz där denna flaska kommer ifrån. Närmare bestämt från producenten A Christmann. Just detta viner är ett instegsvin och de själva utger det för att vara ett ”Cru-Regional”. Det vill säga att druvorna kommer från hela Pfalz regionenen och inte någon specifik vingård.

Färgen är på vinet är krispigt pärongul och doftar lite sött med tendenser av tropisk frukt och citrus. Väl i munnen upplever man en medel till ganska hög syra. Citrustonerna kommer kraftigt igen med nyanser av lime och grapefrukt. Vinet upplevs som relativt fruktigt och jag tycker mig finna en tydlig smak av äpple i det.

Jag tycker detta vin var bra. Klart prisvärt och gott. Skulle jag öva mer på tysk riesling skulle jag garanterat känna skillnad på regionerna. Men tycker mig ändå finna att detta vin från Pfalz inte är så krispigt som ett från Rheingau, men inte heller är det så pass sött som det vore från Mosel.

Pris: 129kr
Nr på Systembolaget: 5882

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *