Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Vinet

Bra och goda mousserande viner till rimliga priser som är något som jag alltid letar efter. Än så länge har jag inte hittat någon som inte är gjord på den traditionella metoden. Detta vin från Clotilde Davenne är ett ytterligare ett gjort på samma sätt som vinerna från Champagne. Den traditionella metoden.

Vinet är härligt gyllene i sin bubblor. Doftar fantastiskt brödigt med gula äpplen och honung. Smaken tenderar dock inte att vara gula äpplen utan snarare röda i karaktären. Det vill säga mer sötare. I munnen känner jag även nougat och citron. Vinet har en friskhet och en hög syra. Även brödighet finns här.

Här är ett vin som är riktigt bra. Ingen champagne men väl bra i klassen prisvärda mousserande viner. Tydliga konkurrenter är Louis Bouillot, dess årgångsvariant och Pongrácz. Båda dessa ligger dock snäppet bakom detta vin.

Pris: 149kr
Nr på Systembolaget: 7725

Producenten

Clotilde Davenne  är en kvinna som vet vad hon vill. I nästan sjutton är var hon ansvarig för vinmakeriet hos storproducenten Jean-Marc Brocard. Idag huserar hon i Chablis och på några korta år förärats med en status att göra de bästa vinerna i området. Från och med med 2o11 är Clotilde Davenne ekologiskt certifierad. Om man inte testat hennes viner ska man absolut göra det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *