Clotilde Davenne Chablis, 2014

Clotilde Davenne Chablis

Jag gillar viner från Chablis i franska regionen Bourgogne. Vilket de som följer bloggen redan kunnat ana. Det är just friskheten och krispigheten som tilltalar. Därför jag kan bli besviken när man får en ekad variant. Men denna flaska från producenten Clotilde Davenne var ingen besvikelse. Denna flaska köptes in efter rekommendation i sociala medier. Flera som ansåg att denna ”vanliga” Chablis smiskade flera av vinerna från samma distrikt fast med klassificeringen Premier Cru. Har inte druckit jättemånga Premier Cru:er men visst fanns det något väldigt tilltalande med detta vin.

Färgen var klassiskt tunn. Härliga dofter av mineralitet och gröna äpplen kom fram redan vid öppnandet av flaskan. Eventuellt lite tropisk frukt och en tendens av örtighet fanns där med. Smakmässigt var det en tydlig hög syra som kändes i gomseglen. Citron i en härlig mix tillsammans med de syrligt gröna äpplena. Vinet har en mycket trevligt lång eftersmak som gör att man vill ha mer. Sett till helheten är vinet bra balanserat med en nästan lite rund känsla som tilltalar.

Skulle nästan kunna skriva ”Fett bra vin” som har en perfekt prislapp. Bara att köpa! Jag själv har redan gjort ytterligare en beställning.

Pris: 159kr
Nr på Systembolaget: 6307

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *