Comtes d’Isenbourg Gewurztraminer, 2012

Comtes d'Isenbourg Gewurztraminer, 2012

Oj. Ryckte nästan tillbaka efter närmat mig glaset med näsan. Här snackar vi parfym. Känner man till druvan Gewurztraminer förstår man parfymreferensen. Jag brukar le när Alf Tumble ställer frågan ”Chanel nr. 5 eller Gewurztramine?” till sina gäster i sin podcast Dela en flaska. Detta vin var precis en sådan parfymbomb.

Vinet är har en härligt fyllig och halmgul färg. Doftar som en hel parfymfabrik. Kraftfulla toner av rosor, aromatiskt men framför allt av Nivea handkräm. I smaken är det sött som f-n! Parfymerat, persikor och exotisk frukt är de referenser som trillar in för min del. Men intressantast är att efter en stund kryper det fram en kryddighet som ger vinet en trevlig komplexitet.

Följer man denna blogg kan man säkerligen se mönster i vad jag dricker och hur min smak ändrats över tid. Däremot tror jag inte det ändrats så pass att jag börjat gilla alltför söta viner. Riesling ska vara torr och jag undviker än så länge de från Mosel och andra söta varianter. Därmed är gissningen att jag inte uppskattar detta vin inte alltför avancerad. Gällande druva och ursprung var det inte särskilt svårt att pricka rätt med tanke på parfymfabriken.

Pris: 115kr
Nr på Systembolaget: 2187

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *