Crozes Hermitage Cave de Tain, 2010

20140526-073107-27067958.jpg

I paketet av varuprover var detta den sista flaskan jag provade. Ett vin från Frankrike. Från producenten Cave de Tain. En producent som är egentligen ett kooperativ av 370 vinodlare. Ungefär som Dagernova jag skrivit om tidigare.

Motvilligt måste jag erkänna att detta var nog det minst attraktiva av de tre viner som jag fick i paket (övriga var Simonsig och Villa Marina). Jag upplevde vinet som tunt och inte särskilt fylligt. Doftade fruktigt av björnbär och allmänt mörka bär. Smakmässigt var det väldigt direkt och utvecklades inget över tid. Saftigt och lätt, nästan som det vore utspätt. Björnbären fanns där med ett uns av örtighet och letade man lite kunde man känna lite lakritstoner.

Kan tyvärr inte rekommendera detta vin eftersom jag inte skulle handla det själv. Det röda vinet från Villa Marina som kom i samma paket var klart mycket mer prisvärt.

Detta vin kommer säkerligen passa att blanda ut med sockerdricka som en läskande drink i sommar.

Pris: 99kr
Nr på Systembolaget: 2815

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *