Cuvée Sir Winston Churchill, 2014

Cuvée Sir Winston Churchill, 2014

Cuvée Sir Winston Churchill, 2014

Vinet

Prestigechampagner kan man inte bli trött på. Särskilt inte när de är så bra som denna från producenten Pol Roger. Deras prestigechampagne är döpt efter mannen som älskade deras champagner. Möt Cuvée Sir Winston Churchill årgång 2004.

Pol Roger skapade deras Cuvée Sir Winston Churchill för lite mer än 40 år sedan, 1976. Detta var ungefär 10 år efter att Winston Churchill hade gått bort.

Denna fantastiska champagne är gyllene gul i färgen och har fantastiskt fina bubblor. Doften har en skön brändhet, nougat och mogna röda äpplen. Smaken är som doften. Äpplen, nougat och en brändhet. Även citrus, en härlig krispighet och de fantastiska bubblorna. Uppenbarligen en av de bästa champagnerna, kanske bästa vinerna jag smakat. Tyvärr är dessa prestiger på tog för dyra för min plånbok som småbarnsförälder. Men visst borde man unna sig någon då och då.

Pris: 129kr
Nr på Systembolaget: 2163

Producenten

Pol Roger huserar i Epernay men så har det inte alltid varit. 1849 sålde denna producent sin första flaska vin. Pol Roger som grundade champagnehuset var då blott 18 år och var bosatt i sin hemby Aÿ. Något år senare flyttade man till Epernay och började produktionen av sin klassiska Brut. Hur deras viner är blandade är en familjehemlighet. Deras prestige släpps endast de år som man anser är ypperligt bra och vinerna släpps alltid senare än champagnehusets andra årgångschampagne Vintage Pol Roger. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *