Dags för mer bubbel och champagne

Mousserandekurs

Mousserandekurs

Favorit i repris

Vissa kanske noterat att skrivits en del om champagner här på bloggen. Anledningen till det är att i höstas höll jag en kurs i mousserande viner och champagner. Vi gick igenom olika framställningsmetoder för mousserande viner, inkluderat den tradionella metoden. Även kallad champagnemetoden. Vi provade även en massa härliga viner där majoriteten faktiskt var från Champagne.

Det var första gången som jag höll mousserandekursen och den var oerhört lärorik även för mig. Inte särskilt ofta, även om man är vinintresserad, man får chansen att testa en eller flera champagner bredvid varandra. Mousserandekursen ger just den möjligheten.

Eftersom var första gången jag höll kursen kände jag själv att det fanns en hel del förbättringspotential. Både i det teoretiska och det praktiska. Något som jag nu förhoppningsvis kommer att vara medveten om nu när det är dags att köra mousserandekursen igen.

Under maj månad och någon vecka in i juni kommer ett glatt gäng (om inte annat blir vi nog det) här i Falkenberg dricka champagne och mousserande viner. Som det ser ut nu kommer kursen bli fullsatt även denna gång.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *