Domäne Wachau, 2013

Domäne Wachau, 2013

Det är ett av vinerna från vår bröllopsfest. Rättare sagt det som serverades till huvudrätten, torskrygg med stekta äpplen och sidfläsk med tillhörande champagnesås. En matchning som visade sig vara riktigt bra. Flera personer sa till mig under kvällen att de som inte ens dricker vitt vin vill gärna veta vad det var som serverades. Tar det som ett bra betyg. Jag anser för övrigt att vinet är en av de mest prisvärda vita under hundralappen på Bolaget. Hos mig har nämligen torr riesling börjar segla upp som en favorit jämsides med sauvignon blanc. Kanske till och med passerat krusbärsdruvan. Detta vin var Domäne Wachau från Österrike och det landet har verkligen imponerat på vad de levererar. Både i prisvärdhet och i kvalité.

Upphällt på glas skimrar Wachu-vinet i en lätt ljusgul, nästan grön ton. Doftar krispigt, fullt av citrus och päron. Smakmässigt är det åter citrus och päronen som ger de tydligaste signalerna. Omogna clementinklyftor är det jag främst kopplar citrussmaken till.
Vinet är både torrt och gott samt, som tidigare sagt prisvärt som attan.

Efter festen fick jag ett gäng flaskor över. Lite för många kanske för att behålla allt själv. Därför jag lämnade tillbaka flertalet, men trots det behöll jag ett halvt dussin. Dessa kommer säkerligen konsumeras under de kommande ett till två åren. Senast häromdagen öppnades en när vi lagade schnitzel här hemma. Även det en bra kombination till mat. Anar dock att citronsaften över den panerade köttbiten var en bidragande faktor till matchning. Jag rekommenderar alla som tycker om torr riesling men ännu inte testat detta att göra det. Som sagt prisvärt.

Pris: 89kr
Nr på Systembolaget: 4318

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *