Domäne Wachau Terressen Smaragd Riesling, 2013

Domäne Wachau Terrassen Smaragd, 2013

Domäne Wachau Terrassen Smaragd, 2013

Ja! Jag erkänner att jag är svag för viner från Österrike. Särskilt deras torra och krispiga Rieslings. Nyligen drack jag upp sista flaskan från bröllopsfesten som kom från producenten Domäne Wachau. Det vinet var deras instegsvin. Därför var det extra roligt att testa ett av deras smaragdklassificerade viner. Distriktet Wachau har gått sin egen väg och skiljer sig från övriga Österrike i och med att de har en egen klassificering. Varav Smaragd är den högsta klassen, men andra ord det fylligaste och kommer från de bästa vinlägena.
Dock i sanningens namn är detta det billigaste smaragdvinet, och kanske därmed mest prisvärda, som finns på Systembolaget.

Detta vin med sin gyllene gula färg uppträder slutet till en början. Däremot framträder små fina balanserade toner av persika och citrus. Där finns även en tystlåten örtighet. Smakmässigt framträder samma toner men ihop med en tydlig syra tillsammans med en hint av mineral.

Jag tycker detta vin är prisvärt och jag skulle gärna ställa det mot lite tyska viner från Rheingau i samma prisklass. Blir säkert fler av dessa i sommar. Gärna tillsammans med en god sallad eller en grillad fisk.

Pris: 129kr
Nr på Systembolaget: 4622

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *