Estelado Rosé Sparkling Wine

 Estelado Rosé Sparkling Wine

Nej, nu har han nog spårat ut tänker nog någon. Rosé och mousserande i kombination. Inte hans vanligaste vinval. Helt korrekt. I min Betyg-2 utbildning fick jag lära mig att en av de första druvorna i Chile var País. En druva som många producenter ratat och rivit upp för odling av andra druvsorter. Dock inte den legendariska Miguel Torres. Han har lyckats tämja denna gamla klenod till druva och gjort ett publikt vin med den. Med den traditionella metoden dessutom. Vilket är anledningen till mitt köp av en mousserande rosé vid namn Estelado Rosé.

Färgen på vinet är tunn och rosa. Väldigt likt ett glas utav hallonsaft. På nästan är det just hallon och smultron i en fruktig kombination som är de utmärkande dragen. Vinet är ingen doftbomb utan håller sig någorlunda i schakt. Smaken däremot ger ett väldigt saftigt intryck. Nästan ”Bob”-varning med hallon och jordgubb. Vinet är däremot rätt torrt och har en rätt okej längd på sin eftersmak. Kanske till tendens till citrusfrukt.

Jag erkänner att vinet var ok, men rosé är inte min grej. Inte ens i mousserande form. Men säkert kan det vara populärt i sommar med sitt billiga pris och sin organiska framtoning.

Pris: 87kr
Nr på Systembolaget: 7475

Fun facts:  För de som är på väg att bli vinnördar så kan det vara skoj att känna till att druvan País heter endast så i Chile. Ungefär samtidigt som den dök upp i Chile poppade den även upp i Argentina och i Kalifornien under namnen Criolla och Mission.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *