Fetzer Barrel Select Zinfandel, 2012

Fetzer Barrel Select Zinfandel, 2012

Jag och Amerikat. Varför är vi inte en så bra matchning som jag ibland skulle vilja. Jag tycker deras Chardonnay är för överekade, jag tycker deras Pinot Noir inte är något att ha och jag gillar verkligen inte deras tunga Zinfandel. Nyligen har jag dock börjat rucka på min annars tröga världsbild. Drack ett förbaskat gott pinot noir från producenten Calera som jag med glädje rekommenderar till alla. Nu i veckan kom nästa överraskning, en zinfandel som riktigt bra och god. Från norra delen av Kalifornien har detta vin vuxit fram hos producenten Fetzer Vineyards. Ett mycket intressant vin.

Fylligt och lätt förföriskt med sin mörka rödlila färg. Svårflirtad i doften vilket uppskattades då jag fick en europeisk känsla. Men där fann ek, mörka bär och plommon. Smakmässigt var det relativt fruktigt där björnbär, blåbär och lakrits samspelade. Hade tydlig syra vilket gav en alldeles lagom dos av taniner.

Vinet i sig uppträdde svalt och europeisk i sin stil. Blev väldigt överraskad över att det var ett vin från Usa och att det var en Zinfandel. Jag gillade detta vin vilket kanske bidrog till överraskningen. Dock så missade jag druvan och urspunget helt och hållet i min gissning. Jag själv trodde vinet hade ett ursprung från södra Frankrike. Vilket självfallet var helt fel. Gott vin som jag absolut kommer köpa en eller flera flaskor till utav. Passar nog väldigt bra till en härlig köttbit, gärna från grillen.

Pris: 129kr
Nr på Systembolaget: 6425

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *