Frey-Sohler Reserve Pinot Blanc, 2012

Frey-Sohler Reserve Pinot Blanc, 2012

Härom kvällen var det dags för nästa pass i min vinkurs. Först ett bra teoripass om vinframställning. Kändes som det mesta var repetition. Dock en nyttig sådan. Var trots allt inte så länge sedan jag gick druvkursen.
Innan kvällens provning drar igång får vi ledtråden att inga druvor som serverades vid föregående tillfälle dyker upp denna kväll. Med andra ord bort med sauvignon blanc, rielsling, chardonnay, pinot noir, cabernet sauvignon, syrah, sangiovese. Huja, vad svårt!

Först ut var ett pinot blanc från franska Alsace. Tunn i färg och doft. Men näsan sniffade upp lite örtigheh, gräs och lite tropiska toner. I smaken fanns där en tydlig nyans av grapefrukt och en subtil kryddighet. Vinet hade en måttlig syra, någon sötma men även här var det tunt.

Detta vin från producenten Frey-Sohler var överlag gott men kändes som vinmakaren har hållt tillbaka och det borde funnits mer att ge. Rent provningsmässigt missade jag druvan helt och hållet och därmed även ursprunget. F-n!
Samtidigt är det första pinot blanc här på bloggen så inte för mycket erfarenhet av druvan. Dock gillar jag pinot blanc och ska försöka testa mer utav druvsorten.

Pris: 99kr
Nr på Systembolaget: 2930

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *