Geheimrat J Riesling Spätlese Trocken, 2013

Geheimrat J Riesling Spätlese Trocken, 2013

Geheimrat J Riesling Spätlese Trocken, 2013

Vinet

Tysk, torr Riesling är fantastiskt gott att dricka en härlig vårdag. Sitta med solen värmandes i ansiktet och bara njuta. I kombination med vinet kan det bli väldigt härligt. Dock dricker jag vin sällan på tider då solens strålar värmer eller ens är synliga.

Nu är våren här och jag vill passa på att ge ett ruggigt bra Rielsing tips. Vinet Geheimrat J som är ett vin från Weingüter Wegeler i Rheingau, Tyskland. Sprang på detta vin under en kurs för något år sedan och köpte direkt någon flaska hem. Faktiskt var det ett så pass bra vin så att en erfaren medlem i vår sektion inom Munskänkarna sa att hen aldrig dricker Riesling men detta kommer bli ett undantag.

Geheimrat J doftade gott av päron, citrus och lite honung. Liten örtighet tyckte jag mig finna med. Smakmässigt var det en hög syra, torrt, citron och päron. Upplevde en härlig friskhet och en väldigt fin balans i detta vin. Tyckte mig även känna den klassiska tyska petroleum tonen med.

Kan varmt rekommendera Geheimrat J till alla som gillar torr, tysk Riesling.

Pris: 229kr
Nr på Systembolaget: 99798

Producenten

Producenten Weingüter Wegeler har varit med ett tag på sluttningarna i Rheingau. Man startade sin vinproduktion redan 1882 och har vingårdar inte bara i Rheingau utan även i närliggande distrikt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *