Georg Breuer Riesling, 2013

Georg Breuer Riesling, 2013

Torr riesling är något av en favorit efter den varma sommar som varit. Detta klassiska munskänksvin är inget undantag. Att det är klassiskt vin hos Munskänkarna beror på att för några år sedan var detta ett av få torra rieslingar att få tag på. Numera är torra riesling rätt trendiga, och goda.

Detta vin från Georg Breuer visar en tunn gul nyans. Första jag känner när jag stoppar ned näsan är druvtypiska petrolium doft. Den doften försvinner väldigt snabbt när jag snurrar glaset. Ersätts snarare med toner av citrus och inlagda persiko- och päronhalvor. I smaken är den en väldigt hög syra som sticker ut. Det drar lite i gommen om man tar en stort klunk. Känslan är som att ta ett stort bett i en saftig citron. Just citron är den citrussmak som återges tillsammans med en viss mineralitet och päron.

Jag gillar detta vin. Tycker om den höga syran och den torra stilen som ofta riesling vinerna från Rheingau har. Dock anser jag att motsvarande viner från Österrike matchar sina tyska kollegor väl och ofta till ett lägre pris. Som exempelvis detta vin från Wachau. Däremot kommer jag inte sluta dricka något av länderna. Torr riesling is the shit (för stunden).

Pris: 111kr
Nr på Systembolaget: 5899