Gigondas La Tour Montirius, 2015

Montirius LaTour, 2015

 

Montirius LaTour, 2015

Vinet

För ett tag sedan öppnade jag och min fru en flaska rött. Faktiskt ett vin som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Förra gången vi drack det så var det för att vi hade fått det i bröllopspresent. Vi gillade det så mycket så vi köpte det igen. Vinet är en blandning av två olika druvor Grenache (80%) och Mourvèdre (20%).  Odlats på rankor som är nästan lika gamla som undertecknad.

Vinet är härligt rött med doft att röda bär, ekfat och mysig örtighet. I smaken återfinns de röda bären och kanske blåbär och björnbär. En liten pepprighet, tydlig syra och inte så kärv även om tanninerna finns där. Även en liten beska som gör vinet balanserat och förbaskat gott.

Pris: 223kr
Nr på Systembolaget: 71902

Producenten

Som jag skrivit tidigare är detta vin väldigt intressant för att producenten Montirius låter vinet aldrig ha kontakt med ek. Det lagras istället i cemeent för att sedan buteljeras direkt på flaska. Montirius är en helt biodynamisk producent sedan 1996 och som förvaltar över 58 hektar av vinodlingar.

Jag har även provat andra viner från producenten som varit riktigt trevliga, men just La Tour är än så länge favoriten. Springer ni på en flaska från Montirius så tveka inte vad ni ska göra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *