Provning med Tryffelsvinet

IMG_1450.JPG

Efter semestern trillade det ned en inbjudan till provning med vinsällskapet/klubben/importören Tryffelsvinet. Lite till förvåning var denna provning förlagd till västkusten. Närmare bestämt i Göteborg, vilket gjorde att jag lyckades komma iväg på den. Efter gått förbi porten där man höll till ett gäng gånger hittade jag till slut rätt. Jag klev ned i en mysig vinkällare där Tryffelsvinets ansvarig för bland annat sociala medier, Andreas Blomquist, hälsade mig välkommen.

På klassiskt manér inledde jag min provning med ett gäng vita viner, där bland annat Chassagne-Montrachet Les Caillerets 1er cru stack ut ordentligt med sin härliga mineralitet. Skulle kunnat stanna och prova hela dagen, men visste att jag var tvungen att begränsa mitt urval. Hade ett tåg att passa varav jag skiftade fokus till det röda sortimentet. Här fanns det en hel del både intressanta producenter och viner. Mest minnesvärt var nog en Barolo med underbara vackra tanniner från xxc. Ett plus i kanten till Barolon var även den vackra etiketten. Sist men inte minst passade jag på att prova en söt och härlig Asti innan det var dags att bege sig mot stationen.

Inte att förglömma var att under provningen hade Tryffelsvinet ordnat lite tilltugg från bland annat en producent av svensk lufttorkad skinka. Dock har jag glömt bort namnet på producenten, men skinkan var väldigt god. Ser väldigt mycket framemot nästa provningstillfälle och flera av vinerna jag smakade på kommer säkerligen dyka upp här på bloggen under hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *