Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris, 2013

Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris, 2013

Sött, sliskigt och inget för mig. Det är min erfarenhet av druvan Pinot Gris. Detta vin, en Réserve du Chevalier Pinot Gris av producenten Hubert Beck i från franska Alsace, gav mer nyans till min annars väldigt svartvita bild av druvsorten.

Vinet var klar och gult. Doftade lite äpple och hade en distinkt blommighet. På tungan fanns där en måttlig men blanserad syra och desto mer påtaglig sötma. Tropisk frukt gjorde vinet sällskap i smaken tillsammans med gula äpplen.

Jag skulle säga att vinet var gott i liten mängd, men inget jag skulle vilja dricka en flaska utav under en kväll. Även om jag inte skrivit om pinot gris tidigare här på bloggen har jag provat en några olika varianter och generellt är det för sött för min smak. Så även denna flaska efter ett tag.

Pris: 99kr
Nr på Systembolaget: 12105

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *