K:rlek Höst/Vinter, 2013

20131104-193301.jpg

Jag är kär. Eller rättare sagt har jag varit det länge. Min sambo sa till mig förra året att jag borde börja brygga öl. Ingen aning om vart det kom ifrån. Blev så paff att jag nämnde detta för svågern som är en oerhört inbiten ölprovare. Månaden efter fick jag starten till ett ölbryggarkit när det vankades födelsedag. Där och då startade jag mitt picobryggeri. Främst brygger jag öl i stil med den öl jag smakade här.

Ölet jag provade var en ruggigt god en från dansk-amerikanska Mikkeller. Ett öl som går under det vackra namnet K:rlek.
Dess färg var ljus och klar fast men något grumligt inslag. Doftade citrus, mandarin och amerikansk humle. I gommen sker en explosion av apelsinskal och citrus. En hel del kolsyra, en fel beska och lite sötma. En relativt fyllig öl men lång eftersmak av apelsin.

Detta är en öl helt i min smak och en typ av öl jag brygger själv. Blir inspirerad och lycklig av denna humle, malt och vatten kombination.

Pris: 29:90kr
Nr på Systembolaget: 11736

Kommentarer

 1. Roger Karlsson

  ”dansk-amerikanska Mikkeller” – Hur tänker du då? Mikkeller är visserligen en flygande bryggare – som bryggt en del öl i USA, men majoriteten av ölen bryggs i europa – helst hos belgiska de Proef………

  1. Inlägg
   Författare
   Magnus

   Hej Roger. Det här med ”dansk-amerikanska Mikkeller” kommer från en gammal microbryggeriprovning med temat Danmark vs Usa som Systembolaget i Malmö höll för några år sedan. Då man ansåg att Mikkeller låg i gränslandet mellan länderna. Kanske det berodde på att man är som du påpekar flygande bryggare och hade då amerikansk distribuering. Men nu skulle jag nog egentligen säga att Mikkeller är danska. Eller vad säger du själv?

   1. Roger Karlsson

    Firman är registrerad i Danmark och det är ju till exempel Evil Twin också, men broder Jeppe är ju nästintill uteslutande USA-aktiv (bland annat Brooklyn-baren Törst). Men de verkar var stolta över sina danska rötter – även om de väljer att brygga sina öl annorstädes.

    1. Inlägg
     Författare
     Magnus

     Fasiken vad du har koll. Skoj. 🙂
     Själv brukar man smyga in på Mikkeller bar när man är i Köpenhamn. Dock inte besökt deras senaste Mikkeller & Friends. Tyvärr når ju inte så mycket av deras påhitt till oss.

     1. Roger Karlsson

      Det kommer ju en del intressanta julöl från Mikkeller den 15/11.
      Mikkeller Via Til Fra – #11343 – 33cl – 29,70
      – förra året så var den en av julens godaste – imo.

      Mikkeller Santa’s Little Helper – #11354 – 33cl – 29,70
      – också den mycket god förra året.

      Mikkeller Drink’n the snow (0,3%abv) – #1958 – 33cl – 16,90
      – har jag inte testa än med sommarversionen är riktigt trevlig.

      Skulle vilja smita in på Mikkeller Bar (och/eller & Friends) med jämna mellanrum, men avståndet är lite för långt för det…..

 2. Roger Karlsson

  Får för övrigt gratulera till nomineringen till ”Årets Dryckesblogg” – även om jag personligen håller tummarna för Ofiltrerat! Det var genom den nomineringen som jag hittade hit……

  1. Inlägg
   Författare
   Magnus

   Jag bockar och bugar och med ditt intresse förstår jag nästan att Ofiltrerat är en favorit. 🙂
   Även om denna blogg handlar om vin så finns det lite funderingar att antingen starta en ny blogg eller utöka denna lite med alla de öl jag själv brygger. För öl är jäkligt gott. Ska nog öppna en ”Modern IPA” från Amager nu till andra halvlek av Zlatans CL match. 🙂

  2. Inlägg
   Författare
   Magnus

   Ser fram emot de nya släppen. Men Santa’s little helper föll mig inte på läppen förra året. Hoppas på bättring i år. 🙂
   Senaste besöket på Mikkeller bar stod det mest spontanjästa öl på menyn samt väldigt åtgång på deras Smack kryddad med något gott från mellanöstern. Mycket trevlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *