Les Chenaies Lirac, 2013

Les Chenaies Lirac

Vinet

Ibland köper man  på sig viner som man sedan glömmer bort. Ibland får man viner av vänner som man glömmer bort. Detta vin, Les Chenaies Lirac, var ett sådant. Kommer faktiskt inte ihåg hur det kom i min ägo. Troligen var det förstnämnda.

Vinet öppnade för att matcha fredagsmiddag av typ klassisk kötträtt. Tänkte södra Rhône och lite syltig karaktär borde funka. Vilket det gjorde. Men vinet som stand alone kanske inte var det mest spännande man druckit.

Ingen särskiljande drag färgmässigt. Doftar hallon och körsbär med en relativt fruktig karaktär. Rätt tunn i doften, det vill säga att den försvinner snabbt och ger inget beständigt intryck.

I munnen fanns där en bra syra, påtaglig fruktighet med tydliga tanniner. De söta röda bären, typ hallon, fanns fortfarande där tillsammans med körsbär och en liten örtighet. Helt ok matvin skulle jag säga utan att förta mig.

Pris: 109kr
Nr på Systembolaget: 2214

Producenten

Vinet Les Chenaies Lirac kommer från producenten Ogier. Har inte lyckats få tag på så mycket information om dem eller om vinet. Troligen för att vinet tillhör det billigare segmentet och att producenten är stor och har sitt huvudfokus på ”grannen” Chateauneuf-du-pape.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *