Loimer Langenlois Pinot noir, 2011

20140526-073620-27380189.jpg

Vin från Österrike är något man inte dricker varje dag. I alla fall inte pinot noir från landet utan kust. Men faktum är att min resa till Ahr var en riktigt ögonöppnare. Att det finns riktigt trevliga pinot noirs från andra platser än Bourgogne eller Nya Zeeland.
Därför kändes det spännande att välja Österrike som känts trendigt i flera år. Varav jag beställde hem en flaska från producenten Fred Loimer.

Loimer verkar vara en producent som värnar om sin omgivning. Förstår vikten att vara aktsam mot miljön och marken ens rankor växer i.
Dessutom uppskattar jag deras fantastiskt snygga och stilrena etiketter. Utöver den härliga glaskork som flaskan levereras med.

Med sin blodröda färg och med sin härliga mix av körsbär (välbalanserad mängd), jordgubbar och örter var vinet rent förföriskt, ett vackert hantverk. Vinet upplevdes lent och fruktigt, men inte så körsbärigt som pinot från Tyskland annars kan vara. Samtidigt inte svalt som en från Bourgogne. Klassiska pinot smaker som söta bär varieras med nästan en spritsig känsla som gör att detta vin nog är fantastiskt en sommarkväll.

Hade jag haft en större vinkyl hade jag gärna haft ett par flaskor liggande. Ett vin jag gärna konsumerar mer av.

Pris: 149kr
Nr på Systembolaget: 2875

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *