Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Millésimé Brut, 2012

Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Millésimé Brut, 2012

Vinet

Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Millésimé Brut med årgångsbeteckning 2012 är en väldigt trevlig bekantskap. Har provat dess lillasyster flertalet gånger och även skrivit en rad eller två om det. Men det vinet bleknar lite mot detta. Detta har verkligen extra allt. De gula äpplena är fylligare, nougaten kommer fram i både doft och smak. En mer koncentrerad upplevelse och egentligen för bara en bråkdel av summan man betalar för lillasystern. Väl värd besväret.

Pris: 149kr
Nr på Systembolaget: 77865

Producenten

Louis Bouillot är en producent som specialiserat sig på Cremant från Bourgogne. Eller rättare sagt mousserande vin som tillverkats på samma sätt som champagne, men får inte kallas champagne då det inte kommer från Champagne. De klassificerar själv deras viner i tre olika sektioner varav Millésimé är en utav dem.

Louis Bouillot har varit i vinbranchen rätt länge, ända sedan 1877. På deras lista finns flertalet mousserande viner. På vårt kära Systembolag har en av dem varit standard sedan 2003. Som sagt har jag skrivit om det vinet här på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *