Massé Champagne

20140111-234812.jpg

Jag och min fru har våra perioder då vi gärna öppnar upp en flaska mousserande på fredagskvällen när helgen är på väg att ta sin början. Av naturliga skäl var det ett par månader sedan så skedde. Men kände nyligen att jag var väldigt sugen på mousserat när helgen närmade sig. Väl på Systembolaget så rotade jag runt bland Cremanter, Cavas, Sekt och Cap Classique. Men hittade inte riktigt någon spännande. Varav jag då valde en champagne av den billigare sorten. Något som senare skulle visa sig passade väl utifrån mina förväntningar.

Färgen på vinet jag valde var härligt gul men inte så tunt som brukligt är. Doftade friskt av citrus och äpplen, men kunde även denna gång känna nyanser av nougat. Smakmässigt kändes vinet relativt tunt vid första anblicken. Men strax därefter infann sig den mysiga champagne karaktären som sedan la sig som en matta i munnen och höll sig kvar länge.

Jag skulle väldigt gärna ha en provning mellan billigare champagner (kring 200-250kr) och bättre mousserande viner. Tror resultatet skulle vara väldigt intressant och säkerligen överraskande.

Pris: 221kr
Nr på Systembolaget: 7865

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *