McManis Family Vineyards Viogner, 2015

McManis Viognier, 2015

McManis Viognier, 2015

Vinet

Viogner är en druva som man inte köper varje dag. Varför kan man fråga sig. Kanske för den upplevs som söt, nästan lite sliskig. Med andra ord ingen druva jag anser tillhöra mina favoriter.

Denna flaska vin av producenten McManis Family Vineyards köptes för att visa deltagarna skillnad på syra i ett vin i och med att det ställdes mot ett Sauvignon Blanc. Fylligt gul och nästan gyllene i färgen. Honung, liche och sött i doften. I munnen finns en medelhög syra, tydliga toner av apelsin och oväntad friskhet. Jag upplever vinet som rätt torrt och faktiskt rätt ok. Lite förvånad trots allt.

Pris: 99kr
Nr på Systembolaget: 6290

Producenten

McManis Family Vineyards börjar närma sig en ålder av tjugo år. De startade 1998 i norra Kalifornien och har vuxit så pass att de idag exporterar till tjugo länder. McManis ser sig om en producent i liten skala. Fast jag anser nog att de är lite ödmjuka och är nog större än vad de vill ange.

McManis är idag certifierade att vara en grön vinproducent på alla deras vingårdar och producerar numera 450 000 lådor vin varje år. Varav 75% är röda och 25% är vita. Med andra ord är detta vin ett minoritets vin. Ett helt ok sådant, men kanske inget som kommer finnas i mängd hemma hos mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *