Muscadet Sèvre et Maine sur lie, 2015

Muscadet Sèvre et Maine sur lie, 2015

Muscadet Sèvre et Maine sur lie, 2015

Vinet

Sur lie betyder att vinet får ligga en stund på sin jästfällning och därmed får en speciell karaktär. Detta vin från Gadais Père & Fils är ett sådant vin. Vinet kommer från västra Loire där detta är vanligt och är gjort på druvan Melon de bourgogne. Druvan går även under namnet Muscadet.

Vinet har en viss gulnande nyans i färgen. Doftar aromatiskt och örtigt. Citrus eller syrliga äpplen finns här med. Smakar tydligt aromatiskt men tydlig syra. Gröna äpplen eller gula fast med mycket syra. Örigheten finns i smaken med.

Ett väldigt trevligt vin. Särskilt om man ser till priset. Passar utmärkt till räkor eller skaldjur generellt.

Pris: 84kr
Nr på Systembolaget: 2275

Producenten

Producenten Gadais Père & Fils verkar ha dragit igång sin verksamhet på 1950 talet. Med andra ord är det inte särskilt gammal spelare i matchen om fransk vinhistoria. Fyra generationers (?) vinmakare lyder deras historia Louis, Michel, Marcel och nu Christophe.

För varje generation har man utvidgat sin verksamhet och dessutom blivit mer miljö- och fram allt kvalitetsmedvetna. Till och med så om det tillåts grön skörd om vädrets makter är med dem. Tydligt tecken på kvalitetsmedvetenhet. Med tanke på att priset för detta vin kanske man ska testa lite bättre varianter av deras viner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *