Ronar

20131216-215930.jpg

Denna flaska hamnade i vinkylen på grund utav ett felköp. För några veckor sedan hade vi besök och tänkte köpa en flaska champagne. Stod och höll i en Bollinger men var lite osäker då jag ville testa något nytt. Ställde tillbaka flaskan och velade en bra stund. Så pass lång stund att jag fick sedan bråttom. Utan att se mig för så får det väl bli en Bollinger. Dock väl hemma såg jag att jag hade norpat åt mig flaskan bredvid champagnen. Det var inte jag som stod för betalningen denna dag annars hade jag säkert märkt det vid kassan. Men döm om min förvåning när jag väl hemma upptäckte vad jag egentligen fått med mig. Ett billigt bubbel från Spanien inte ens värt namnet Cava. Nåväl även denna dryck får man väl prova.

Vinet har en klar gul typiskt för drycken typ av färg. Bubblorna är relativt stora och okontrollerade. Lite läsk varning skulle jag säga. Doftmässigt kommer det fram tydlig citrus och lite äpplen. Smakmässigt är vinet ovårdat och rent av bordust. Obalanserat med mycket gröna äpplen och citron som nästan ger en käftsmäll på det inte alltför trevliga sättet. Dessutom lever grovheten av bubblorna kvar längre än eftersmaken på tungan.

Men för 64kr så var det säkert något man kan ha till drinkar som kräver lite bubblor. Men för trevligt helgmys rekommenderar jag det inte.

Pris: 64kr
Nr på Systembolaget: 7744

Uppdatering: Detta vin blev bättre en vecka senare efter stått öppnad i kylen. De kraftiga läskbubblorna hade jagats bort mot en lite mer angenäm upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *