Saint Clair Sauvignon Blanc Bright Light, 2012

20131025-062038.jpg

I och med att jag har en liten förkärlek för god sauvignon blanc från Kiwiland hade jag stora, jag menar Stora, förhoppningar på detta lite lättare vin. Med lättare menar jag mindre alkoholstyrka.

Började med se om färgen skilde sig nämnvärt mot den vanliga Vicars choice. Kanske lite ljusare eller så var det en psykologisk illusion då vinet levererades i en klar flaska. Doften var övertydlig av kattpiss och krusbär. Men där fanns även inlagda päron alternativt trist fruktcocktail.
Smaken var ingen trevlig upplevelse med med mycket beska och mycket syra. En del citron och vattnig i balansen.

En jäkla tråkig flaska vin som jag snarare använder till matlagning än dricker upp. Ska dock testa vinet igen efter ett stort bett i en citron. Då detta lär öka på sötman och dra ned upplevelsen av syran. Om man får tolka Vin & Mat kursen jag för stunden läser med Munskänkarna.

Pris: 89kr
Nr på Systembolaget: 6004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *