Sancerre La Rochocy Silex Domaine Laporte, 2012

20140216-125140.jpg

Nya Zeeland och tropiska frukttoner brukar vara min melodi när jag dricker sauvignon blanc. Men mer och mer börjar jag uppskatta de strama och elegant citrusstarka motsvarigheterna från Sancerre i Frankrike. Läste dessutom att torra vita viner med hög syra är något som fungerar till kryddstarka rätter med kyckling som exempelvis det jag åt i helgen, Fajitas.

Vinet var tunt, gul, inte så mycket grönt toner som man kanske förväntar sig i en frisk sauvignon blanc. Doften var distikt av svartvinbärsblad eller kattkiss som är tydlig en doftreferens. Mycket citrus och en hint av passionsfrukt. Smakmässigt så slås jag över den väldigt kraftiga citronen. Särskilt i eftersmaken. Även detta torra vin med väldigt hög syra så finns det i smaken toner av passionsfrukt.

Jag gillar vinet, men blir inte riktigt överens med den kraftiga eftersmaken av citron. Så lite obalanserat skulle jag säga, men gott.

Pris: 180kr
Nr på Systembolaget: 99107

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *