Sancerre Les Baronne, 2012

20131104-090604.jpg

I helgen hade jag och min sambo barnvakt så vi, som många andra småbarnsföräldrar, passade på att gå ut på byn för lite mat och dryck. Vi hamnade på ett trevligt tapas ställe här i Falkenberg. En liten restaurang med väldigt gemytlig atmosfär. Min sambo beställde öl och jag själv testade två olika röda viner, ett italienskt från Sicilien och ett franskt från Côtes du Rhône. Inget av dem fungerade riktigt bra vilket var en liten besvikelse. Men samtidigt kan det varit så att jag valde fel vin till maten.

Men väl hemma hade barnvakten, min mor, öppnat en flaska vitt. Nyfiket testade jag även detta vin. Oj,oj,oj… Vilken upplevelse! Det var friskt, hade struktur och en vacker komplexitet. Sedan kanske jag var färgad från kvällens tidigare viner eller bara på fantastiskt humör av den trevliga restaurangvistelsen. Men vinet var som en ren käftsmäll. Älskade det från första droppen hela vägen till att efter några timmars samtal senare flaskan var tom.

Vinet som min mor hade inhandlat var ett franskt vitt vin som uppvisade en fin och tunn transparens. Uppvisade en vacker och komplex doft med tendenser av päron, krusbär, någon citrusfrukt och mineraler. Smakmässigt så bara växte känslan hela tiden. Fanns en liten beska och mycket trevlig syra. Päron och citrus återkommer i denna tunna men ack så balanserade dryck. Vinet är förbaskat gott och vacker i sin enkelhet. Rekommenderas varmt!

Pris: 159kr
Nr på Systembolaget: 32253

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *