Villa Marina Rosso Conero, 2010

20140521-194300-70980997.jpg

Det här med Italien fascinerar mig och främst deras viner. Man kan få ett glas innehållandes tjärat sandpapper till len mjuk elegans. Jag är en fan av den senare sorten.

Nyligen, passade nog i starten av grillsäsongen, fick jag ett paket som på karaktären avslöjade att det var ett varuprov som landat i brevlådan. Ett rött vin från italienska Marche, eller närmare bestämt Monte Conero vid kusten till det Adriatiska havet.

Vinet i sig hade en djupt blåröd nyans och doftade signifikativt av körsbär och fat. Jag tyckte mig även känna en tydlig lakritston som dessutom återkom i munnen. Tillsammans med körsbären och en viss örtighet. Detta kan jag tänka mig gå hem rätt enkelt hos många då vi svenskar gillar italienska viner som inte är stora taninexplosioner.

Jag lyssnade dessutom nyligen på en podcast där avsändaren till paketet deltog med detta vin. Han beskrev det som ett väldigt bra husvin som man inte behöver tveka i att använda i matlagning. Jag kan inte annat än att hålla med. Vinet är enkelt och väldigt direkt. Bjuder inte på några subtila efterspel heller.

Skulle summera det här vinet som ett prisvärt husvin att ha i och till mat. Med grillad kyckling var det en lyckad kombination.

Pris: 79kr
Nr på Systembolaget: 2143

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *