Vin & Mat kurs med Munskänkarna

20131031-235620.jpg

Förra veckan drog en ny kurs med Munskänkarna igång här i Falkenberg, Vin & Mat. Detta då man valt att pausa 2-betygskursen ett år. Vilket personligen är rätt skönt faktiskt. Hade gärna gott den men känner att jag behöver ”nörda” in mig på lite fler vinländer innan jag vågar ge mig i kast med 2-betyget.

Men Vin & Mat. Eftersom jag verkar ha gott motsatt resa än vad många andra så känner jag att denna kurs kommer vara löjligt rolig och intressant. Men motsatt resa syftar jag på att jag började med vin och har därefter fått ett intresse för mat. De flesta som har samma intresse för vin som en annan verkar ofta ha startat med maten istället.

Intrycken från första kurstillfället var blandade. Gillar verkligen att man är betydligt mer ”down to earth” i Falkenberg än vad man är på andra sektioner hos Munskänkarna. Man har lite mer tillgängliga viner och jag upplever att man är mer personlig. Dock kändes det lite trist att jag ensamt sänkte medelåldern på denna kurs med ett par år. Under Druvkursen, som jag också tog i Falkenberg, hade jag fler ”ungdomar” att diskutera och umgås med. Men men..

Första tillfället bjöd på några klassiker så som syrliga vita viner (i allafall vissa druvsorter) ändrar drastiskt karaktär till mer sötare efter ett fint bett i en saftig citron. Förutom citron bjöds det även på andra råvaror som kan ändra upplevelsen av ett vin. Det var ruccola (beska), rött äpple (sötma) och salt som även testades. Men framför allt tyckte jag nog att sättet att dokumentera vinet var det som var till mest nytta.

Vinerna som provades har jag som ambition att få upp här en efter en.

Summerat så gillade upplägget och ser mycket fram emot nästa tillfälle som går av stapeln om en vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *