Zenato Ripassa, 2009

20131107-082942.jpg

I helgen grävde jag fram en italiensk skönhet ur vinkylen. Försöker som sagt sakteligen öva upp mig på området. Just denna flaska hade blivit över från ett besök några månader tidigare. Var lite nyfiken på detta vin samtidigt som maten vi skulle dinera var italieninfluerat. En kombo som var riktigt trevlig.

Vinet uppvisade en klassik lite rund rödbrun färg. Doftade mogna körsbär, vanilj och ekfat. Kanske lite chokladtoner letade sig fram med. Smaken var lite oljig och var ganska rund. Fann inte särskilt mycket beska eller strävhet vilket gav vinet en rätt trevlig känsla. De mogna körsbären från doften återkom och fick fram en fruktigthet.

Jag personligen var dock inte så imponerad av vinet även om det var ett trevligt hantverk. Fann inte riktigt den struktur jag gärna skulle sett. Blev lite för blankt och fruktigt. Funderade först om det var maten som slog ut vinet. Men testade ett glas en bra stund efteråt och fick samma upplevelse. Helt enkelt ett bra vin som jag inte finner särskilt prisvärt.

Pris: 179kr
Nr på Systembolaget: 12324

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *