Patrick Piuze Chablis Terroir Découverte, 2018

Patrik Piuze Chablis Terroir Découverte, 2018
Patrik Piuze Chablis Terroir Découverte, 2018

För ett tag sedan fick jag, troligtvis sist av alla, nys om vinimportören Caviste. Hörde väldigt mycket gott om dem och deras arbete med att sprida naturliga och biodynamiska småskaliga viner som tydligen var hur bra som helst. Dessutom var de väldigt populära då deras vinlådor tar slut ofta inom minuterna efter släpp. Klart jag blev nyfiken och hängde på låstet vid ett släpp. Dessutom var producenten, Patrick Piuze, denna gång från Chablis. Ett litet favoritområde hos mig då jag gillar krispiga Chardonnay viner..

Vinet

Från vinlådan började jag med att öppna upp en flaska klassad som standard Chablis. Okulärt besiktad var det en ljus men ändå fyllig färg, nästan så man anade lite ekfat.

Även doften tyckte jag mig hinta lite om ekfat men desto mer om fylliga härliga äpplen så långt ifrån de bland alltför vanliga gröna ”pressbyråäpplena” som ibland återfinns hos standardchablier.

Smakmässigt var det en hög syra, torr, lång eftersmak och vinet öppnar upp sig rejält efter lite luftning. Kändes lite tunt initialt men likt en tulpan vecklar vinet ut sig till en fin och elegant smakbomb. Otroligt gott och ser redan fram emot att korka upp nästa vin från denna vinlåda.

Korta fakta

Druva: Chardonnay
Geografi: Frankrike, Bourgogne, Chablis
Producent: Patrick Piuze
Årgång: 2018
Inköpt: Hos Caviste.se (slutsåld)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *