Får jag utbringa en skål champagne

20140415-081728.jpg

För mindre en vecka sedan blev jag åter förälder igen. Även denna gång till en liten underbar pojke. Som vinintresserad vill jag självklart fira detta med champagne. Redan på BB fick mamman och jag skåla med varandra för ankomsten dock förståeligt nog i Pommac. En gest som verkligen uppskattades. Dock var det de lite mer exklusivare bubblorna som man ändå får säga att champagne är som jag ville ha i glaset. En skål som fick vänta några dagar.

Under dessa dagar funderade jag vad sjutton ska jag handla för vin. Sonen föddes på en torsdag och jag själv lämnade inte BB förrän på lördag förmiddag. I sedvanlig ordning hade jag inte gjort en beställning utan fick helt enkelt förlita mig på vad som fanns på det lokala Systembolaget. Ett sortiment som mer och mer går upp för mig är baserat till majoritet av de stora champagnehusen och inte så mycket av odlingschampagne av mindre producenter. Dessutom som nybliven förälder var jag endast ute efter en halvflaska vilket ökade min begränsning än mer.

Väl på Bolaget kunde jag finna många klassiska producenter som jag säkerligen skulle kunna rabbla upp namnet på om man så väckte mig mitt i natten. Men utöver det fanns det inte så mycket mer. Därför lovade jag mig att se till att prioritera upp Champagne som område i min utforskning av vinvärlden samt läsa Andreas Kjörlings bok om champagne som jag trots allt fick med mig från årets bokrea. Fick även höra att en ny upplaga/version av boken är på väg ut. Vilket kanske kan vara ett boktips för andra vinnördar. 🙂

Tills nästa gång, Skål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *