Spontan vinprovning av vitt

20140227-214601.jpg

Imorgon är det årsmöte hos oss munskänkare i Falkenberg. Hela 120+ är anmälda för lite mat och vin. Ska även genomföras en tydligen populär tävling, ”På Spåret”. Inför detta och inför att jag nyligen fick ett infall och anmälde mig till betyg-2 provet i mars passade jag på att ha en liten vinprovning av vitt här hemma.

Det som provades var en sauvignon bland från Marlborough, Nya Zeeland. En riesling från Mosel, Tyskland. En pinot gris från Alsace, Frankrike. Slutligen en chardonnay från Australien.

Först så provade jag öppet och sedan bad jag min fru att blanda om ordningen glasen så jag även fick prova dem blint. Ville göra det svårt för mig så jag gick enbart på doft. Savven och chardonnayn plockade jag enkelt. Men sedan blandade jag ihop rieslingen och pinot gris. Attans. Men det var en nyttig övning.

I helgen ska jag försöka ställa en mycket trevligare nya zeeländsk sauvignon blanc mot en vit spanjor. Men först är det årsmöte imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *