Alexandre Bonnet Grand Réserve Brut

20140211-065407.jpg

Ibland hinner jag inte med att blogga om alla viner jag dricker. Dock försöker alltid jag skriva ned korta notiser. Anteckningar som jag kan använda när jag får tummen ur och skriver ned ett par rader.

Utanför vinets värld har jag (tills i fredags) arbetat som projektledare på en mindre webbyrå. För någon vecka sedan lanserade vi ett av de större projekten i byråns historia. Ett projekt jag drivit. En varumärkes webbplats med e-handel för ett av Sveriges större modemärken inom sin genre. När projektet visades för världen passade jag på att fira detta med lite bubblande dryck. Närmare sagt en liten flaska champagne från Alexandre Bonnet.

Champagnen hade på näsan en fin brödighet med inslag av citrus och äpplen. Vackra bubblor fyllde sedan munnen och sköljde över en tydlig friskhet och mineralitet. Tonerna av citrus och äpplen hittas även i munnen. Även om en tydlig citrus ton i eftersmaken vittnar om en viss obalans i vinet.

Jag hade gärna ställt denna champagne mot andra mousserande viner. Och hade inte tvekat ta ett glas om någon skulle bjuda. Champagne är trots allt champagne.

Pris: 261kr
Nr på Systembolaget: 7555

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *