Diebolt-Vallois Prestige Brut

Diebolt-Vallois Prestige Brut

Diebolt-Vallois Prestige Brut

Champagne. Bara namnet låter fantastiskt gott. Men där börjar sedan djungeln över vad man ska välja. Själv har jag en förkärlek för pinot noir dominerande champagner. Inte helt dominerande som i en Blanc de Noir, utan snarare typ två tredjedelars favör. Därför var det extra roligt när jag köpte denna flaska från producenten Diebolt-Vallois och upptäckte först när jag skulle öppna den att det var en Blanc de Blanc. Det vill säga inte ett uns av pinot noir utan en ren chardonnayupplevelse. Mycket skeptiskt hälldes bubblet upp i glasen.

Färgen var gyllene och ljus. Vinet hade en nyanserad doft med inslag av rostat bröd, röda äpplen, hasselnötter, smörkola och apelsin. Kanske det kunde vara något trots allt. Andra Blanc de Blanc har ofta lämnat en med en viss besvikelse.
Smakmässigt var champagnen mycket frisk, torr och uppvisade härliga inslag av rostat bröd, äpplen, vit choklad och grapefrukt.

Faktist var det en riktigt härlig upplevelse. Förvånande att jag kom att gilla denna flaska chardonnay så mycket som jag ändå gjorde. Med andra ord bara köp! Strunta i att lagra den utan kyl den, drick den och njut av den.

Pris: 369kr
Nr på Systembolaget: 7723

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *