Fetzer Barrel Select Zinfandel, 2012

Fetzer Barrel Select Zinfandel, 2012

Då var det dags att åter dricka ett vin jag inte alltför länge sedan hade på en provning. Ett vin som jag då överraskades av. Ett zinfandel från USA som jag verkligen gillade. Enkelt och rakt och inte nästan lite svalt i stilen. Framför allt ingen ekbomb som amerikanarna annars gärna vill skicka på oss. I alla fall inom detta prissegment. Senast jag provade detta vin i oktober förra året tyckte jag följande.

Denna gång var blev ”domen”. Tunn i färgen för att vara en zinfandel. Skön doft av vanilj mixat med lite ekfat. Här fanns även en mogen fruktighet om körsbär/björnbär. Kanske var en svaghet för kvällen*, men vinet doftade gott som attan.
Smakmässigt fanns där en örtighet tillsammans med fruktigheten. Björnbären brottades tämligen snällt med en rundad smak av söt lakrits. Vinet var mjukt och framhävde inga aggressiva tanniner.

Jag tyckte denna flaska från zinfandel från producenten Fetzer var ett bra vin för pengarna. Med andra ord prisvärt och helt klart värt besväret. Dessutom upplevde jag det någorlunda svalt i stilen och skulle blint inte gissat på Amerikat utan snarare på söndra Rhône i Frankrike.

Gillar man även gröna viner så borde man gilla gröna vinproducenter. För det verkar Fetzer vara. Innehar en hel hög med gröna certificat om ”Zero Waste” och skapar all sin energi själva via solceller och andra roliga saker. Läs gärna mer här.

* Med svaghet menar jag att det var ett tag sedan jag tog mig just ett glas rött vilket kanske påverkade mitt omdöme en aning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *